Jak ju¿ wcze¶niej wspomnia³em podczas skrêtu s³ysza³em takie terkotanie tyle ¿e by³o to cicho.
Ostatnio podczas jazdy po dziurach jak i przy skrêcie by³o s³ychaæ takie zgrzytanie.
A teraz.... masakra zgrzytanie s³ychaæ na pó³ Piekar i jeszcze do tego dosz³o terkotanie ale tak samo g³o¶ne jak te zgrzyty.
Od czego to mo¿e byæ ?
Najprawdopodobniej to bêdzie przegub. Ca³kowicie go rozwaliles... Racze szybko wymieniæ, coby¶ nie straci³ napedu na jedno ko³o i nie zgubi³ ko³a
Tylko terkotanie nie wspó³gra z jazd± po dziurach, wiêc przegub zewnêtrzny niekoniecznie, gorzej jak wewnêtrzny, to siê nie wyp³acisz
Jutro jadê do mechanika na oglêdziny.
Aczkolwiek znalaz³em ciekawy artyku³ gdzie pisze i¿ to wcale nie musi byæ takie drogie po parê osób mia³o dok³adnie tak samo jak ja i okaza³o siê ¿e za terkotanie odpowiada³a pêkniêta guma os³aniaj±ca. Artyku³ ten wydrukowa³em i uzgodniê to jutro z moim mechanikiem.
Jak ju¿ siê czego¶ dowiem to zdam relacje.
Mam nadziejê ¿e nie bêdê musia³ obrabowaæ banku. ;P
Hym... powiem tak wczoraj zawioz³em do mechanika roverka okaza³o siê ¿e koszty s± ob³êdne..
Niestety pad³y mi 2 przeguby i jeszcze jaki¶ wewnêtrzny.
I jeszcze jakie¶ 2 czê¶ci ale dowiem siê dopiero jak wybiorê siê po samochodzik... ;/