Jak już wcześniej wspomniałem podczas skrętu słyszałem takie terkotanie tyle że było to cicho.
Ostatnio podczas jazdy po dziurach jak i przy skręcie było słychać takie zgrzytanie.
A teraz.... masakra zgrzytanie słychać na pół Piekar i jeszcze do tego doszło terkotanie ale tak samo głośne jak te zgrzyty.
Od czego to może być ?
Najprawdopodobniej to będzie przegub. Całkowicie go rozwaliles... Racze szybko wymienić, cobyś nie stracił napedu na jedno koło i nie zgubił koła
Tylko terkotanie nie współgra z jazdą po dziurach, więc przegub zewnętrzny niekoniecznie, gorzej jak wewnętrzny, to się nie wypłacisz
Jutro jadę do mechanika na oględziny.
Aczkolwiek znalazłem ciekawy artykuł gdzie pisze iż to wcale nie musi być takie drogie po parę osób miało dokładnie tak samo jak ja i okazało się że za terkotanie odpowiadała pęknięta guma osłaniająca. Artykuł ten wydrukowałem i uzgodnię to jutro z moim mechanikiem.
Jak już się czegoś dowiem to zdam relacje.
Mam nadzieję że nie będę musiał obrabować banku. ;P
Hym... powiem tak wczoraj zawiozłem do mechanika roverka okazało się że koszty są obłędne..
Niestety padły mi 2 przeguby i jeszcze jakiś wewnętrzny.
I jeszcze jakieś 2 części ale dowiem się dopiero jak wybiorę się po samochodzik... ;/